fbpx

Terapeuten bag MindFit.dk

“Jeg har altid været passioneret i metoder der kan være med til at skabe dyb ro, lindring af spændinger i hoved og krop, afklaring, fordybelse og personlig udvikling.”

Steen W. Elkjær-Christensen

⭐️ Psykomotorisk terapeut PB DAP

⭐️ Bachelor of Relaxation and Psychomotor Therapy

⭐️ Mindfulness og meditations underviser

Hjernen er en labyrint med masser af eventyr..

Tænk at vores hjerne er gemt væk inde i kraniet, og alle indtryk kommer ind via nervesystemet, fra vores sanser. Men det er kun begyndelsen på en livslang rejse…

Krop og sind er en helhed

Jeg har altid været fascineret af psykologi i alle dens nuancer. Men når vi står over for udfordringer som stress, angst, depression, tankemylder osv., er det ikke kun psykologien, der er vigtig. Vores krop sender også signaler, og vores reaktioner på lyde og lys kan ændre sig. Vores forhold til andre mennesker kan påvirkes, og vi kan ønske at tænke anderledes og finde en balance.

Gentleness – Tilgang med Blidhed, omsorg og respekt.

Hvis vi lige tænker over det gamle ordsprog “Tryk avler mod-tryk”. Og derefter reflektere over, hvad gør blidhed, en “Gentle” tilgang, ved dig?

Som instruktør og underviser i mindfulness og meditation i mange år, og som uddannet sundhedsfaglig professionsbachelor som Psykomotorisk Terapeut med speciale i avanceret kropsterapi inden for afspændingsbehandling og afspændingsmassage i kombination med terapeutisk samtale eller coaching, har jeg skabt MindFit.

Ro, hvile og restitution
Er ofte en mangelvarer

MindFit tilbyder individuel terapi og behandling, kurser, workshops, retreats og online-kurser samt bøger, foredrag, terapeutiske samtaler og avancerede kropsterapeutiske behandlinger.

Jeg har gennem årene arbejdet med kommuner og regioner såvel som i min private praksis og har opbygget en omfattende erfaring.


Jeg har specialer i:

 • Belastningsreaktioner; herunder stress, angst, PTSD, depression, selvskade, udadreagerende adfærd.
 • Kroniske smerter; Hvad kan jeg samtidig med mine smerter. Blide behandlinger som afspænding kan ofte have lindrende virkning.
 • Grænser; Hvordan mærker vi vores grænser, eller at genfinde dem, kan være en stor læring for en del mennesker. Der er emnet før det at lære at “sige fra”..
 • Sanse integration; Sanser er koblet direkte til hjernen, og kan have direkte indflydelse på psykofysiske reaktioner, som indvirkning af understimulering eller overstimulering, som ofte kan korrigeres.
 • Berøring; Vi berøres af mange ting, lige fra ord, omgivelser som en fysisk berøring. Berøring har rigtig mange kvaliteter og vi reagerer ikke ens. I psykomotorisk afspændingsbehandling anvendes en meget bevidst berøring. Berøring kan bevæge mennesker dybt, både fysisk, psykisk og socialt.
 • Sexologi; Sundhedsprofessionel speciale, med tilgang til psykologiske, fysiologiske og relationelle faktorer der har indflydelse på bl.a. lyst, ophidselse og orgasmer. Anvender den anerkendte sundhedsfaglige PLISSIT model.
 • Kropsbevidsthed og kropsbillede; Er to store emner der hører til psykomotorisk terapi, ofte er det emner der udvikler sig i en bedre retning sideløbende eller implicit i den generelle behandling.
 • Mindfulness; Mindfulness øvelser, meditationer samt teorien.
 • Meditation; Lær meditation fra bunden, eller bliv inspireret til nye eller andre varianter.
 • Taktil massage; Særlig massage der kan opleves meditativ. Mindsker hudsult og ensomhedsfølelse.
 • NADA; NADA øreakupunktur, til akut stress / krise. også meget anvendt til ADHD, angst, mindsker abstinenser i forbindelse med sukker stop, rygestop mv..
 • Cupping, HotStone, Sauna og kold vand; kan anvendes hvis det giver mening i forhold til sanseintegration, eller i forhold til den fysiologiske eller psykologiske tilgang.

Psykologiske tilgange og teorier der kan anvendes i behandlinger, undervisning og kurser:

 • Psykodynamisk tilgang
 • Kognitiv tilgang
 • Awareness
 • Meta-kognitiv tilgang
 • Psykomotorisk tilgang
 • Neuropsykologisk og neuropædagogisk didaktik

Erfaringer med bl.a.:  Afspændingsbehandling, Kroniske smerter, Sexologi, Stress / belastningsreaktioner, Angst, Depression, Autisme, ADHD, Særlige sensitiv, Selvskade, Hjerneskade, Forstærket personlighedstræk, Personlighedsforstyrrelser, Borderline, Skizofreni, Fysiske og psykiske udviklingshæmmede, Pårørende i bred forstand, som til syg ægtefælle, kronisk syge, handicappede mm. Ligeledes har jeg jævnligt rådgivet forældre i forhold til deres børn, ved udfordringer, eller efter skilsmisse.
Rådgivning til personale på bla. bosteder, med sanseintegration til fysisk og psykisk handicappede.

Ud fra forskningsmateriale fra flere videnskabsfolk og egne EEG-målinger (måling af hjernebølger) udviklede jeg en særlig kropsbehandling og terapi, som kan give hjerneaktivitet der er sammenlignelig med dyb meditativ tilstand. Projektet kom i forbindelse med at finde en effektiv metode til at hjælpe flygtninge på asylcenter til at opnå mere ro, bedre søvn og nedbringe udadreagerende adfærd.

Er stolt far til tre skønne døtre, og elsker at dele viden og hjælpe andre med en bred vifte af udfordringer.